O nama

Tvrtka Makar d.o.o. osnovana je 1990. godine kao mala obiteljska tvornica čarapa. Nakon 30 godina proizvodnog iskustva u tekstilnoj industriji, tvornica Makar danas je renomirani proizvođač u regiji. Osnovna djelatnost tvrtke je proizvodnja muških, ženskih i dječjih čarapa s proizvodnim pogonom i veleprodajom u Samoboru.
Proizvodnja se odvija na 20 strojeva poznate tvrtke Lonati iz Brescie u Italiji. To su suvremeni, računalno vođeni strojevi koji omogućavaju visoku produktivnost, stalnu kvalitetu, te brze izmjene proizvodnog programa i smanjenje troškova, uslijed čega su i cijene proizvoda konkurentnije.

MAKAR
tvornica čarapa

Proizvodi

Kvaliteta

Zaštita okoliša

Inovacija

Mjera uspješnosti tvrtke MAKAR d.o.o. su zadovoljstvo i vjernost kupaca.

Naš svakodnevni trud i aktivnosti cilj su stvaranja optimuma odnosa kvalitete i cijene proizvoda. Mi nastojimo ispuniti sve zahtjeve i odredbe naših kupaca u najkraćem mogućem roku. Obvezujemo se da će naši proizvodi biti isporučeni u dogovoreno vrijeme. Svaka naša isporuka je pokazatelj cijelokupnog uspješnog rada tvrtke MAKAR d.o.o.Ujedno se obvezujemo da će naša isporučena roba biti prvoklasna, a ona nam je, zajedno sa cijenom, garancija i preporuka za daljnje poslovanje i pronalazak budućih kupaca.Težimo neprekidnom poboljšavanju naših procesa i učinkovitosti sustava,a to ćemo postići provedbom ciljeva kvalitete,popravnim i preventivnim mjerama te periodičnim ocjenjivanjem sustava. Međutim, da bi se uopće mogli približiti našem konačnom cilju, u svojoj tvrtki moramo i želimo imati zadovoljne zaposlenike i svu potrebnu infrastrukturu. Mi nastojimo održati i unaprijediti ugodnu i poticajnu radnu okolinu.Ponosni smo što cijela tvrtka i svi njezini zaposlenici pažnju pridaju okolišu i brizi za njega. Slijedom toga definirali smo i politiku upravljanja okolišem.
Proizvodni pogon
Vlastiti brendovi

Tvornica čarapa Makar je kroz dugi niz godina stvorila prepoznatljiv brend Makar koji predstavlja široku paletu pamučnih čarapa za djecu i odrasle. Naše čarape proizvedene su od kvalitetnog češljanog pamuka prve klase koji je mekan i ugodan za nošenje. 2014 godine u naš portfelj uvršten je i tehnički brend Dogma- prvi hrvatski brend tehničkih sportskih čarapa i dodataka dizajniran i specijaliziran za sve ljubitelje sporta. Tehnički materijali i funkcionalni elementi ovih proizvoda poboljšavaju performanse sportaša korisnika.

Personalizirana proizvodnja

Specijalizirali smo se za personaliziranu proizvodnju po narudžbi i dizajnu kupca. Ukoliko trebate poslovne poklone, razvijate vlastiti brend, želite istaknuti određenu uslugu ili proizvod iz svoje ponude, personalizirani proizvodi ostavit će jak i pozitivan dojam kod vašeg partnera ili kupca. Svakom klijentu i projektu pristupamo individualno te vam nudimo potpunu uslugu kreiranja testilnih proizvoda i prateće ambalaže po vašem dizanju i viziji.

Kvaliteta

Imperativ u našoj proizvodnji i cjelokupnom radu je kvaliteta samog proizvoda i usluge. Konstantno radimo na unapređenju istih kroz implementaciju novih tehnologija i procesa. S uvođenjem međunarodno priznatih standarda ISO 9001:2008 započeli smo jo 2008. godine, a 2020. godine uveli smo još dva certifikata. ISO 9001:2015 za kvalitetu i upravljanje poslovnim procesima te 14001:20015 za upravljanje procesima zaštite okoliša.

Inovacija

Uvođenje novih tehnologija, materijala i dizajna je još jedan od fokusa našega rada. Kroz naše privatne brendove i personaliziranu proizvodnju za mnoge strane brendove stekli smo zavidno iskustvo u tekstilnoj industriji. Danas smo u samom vrhu proizvođača u regiji po inovacijama i dizajnu.