Opći uvjeti poslovanja

ZAŠTITA I POVJERLJIVOST OSOBNIH PODATAKA

U svrhu potpune transparentnosti i sigurnosti prilikom kupovine na stranicama tvrtke Makar d.o.o. ovime izjavljujemo da svi podaci prikupljeni putem stranice www.makar.hr ostaju u tajnosti i koriste se isključivo za pružanje bolje usluge.Podaci ostavljeni prilikom registracije služe nam za praćenje tržišta, marketinške aktivnosti i riješavanje pitanja kupaca, poput reklamacija i raznih upita o uslugama i proizvodima. Prijavom na naš newsletter pristali ste svojevoljno na razmjenu podataka koje isto tako u svakom trenutku možete odjaviti. U svakom trenutku, korisnik može odustati o davanja pristanka obrade njegovih privatnih podataka informiranjem naše korisničke službe na info@makar.hr. U slučaju kršenja privatnosti podataka ili narušenja integriteta podataka unutar naše baze obavijestiti ćemo nadležna tijela te sve relevantne osobe.

U svrhu osiguravanja kvalitetnog korištenja naše stranice koristimo se raznim suvremenim  tehnologijama i alatima. Jedni od tih alata i tehnologija su kolačići i Google Analytics. Kolačići (eng. cookies) predstavljaju skup informacija koji se pohranjuje na osobno računalo u trenutku pregledavanja internetske stranice. Svrha kolačića je pohraniti informacije o nekim Vašim postavkama i ponašanju na internetu. Osim jednostavnih informacija, kolačići mogu pohraniti i veliki broj osobnih informacija popust imena te adrese elektroničke pošte, no za isto morate dati suglasnost kako bi se pohranilo. Ukoliko isto niste omogućili, kolačići neće moći pristupiti datotekama i podacima. Iako radnje pohrane i slanja kolačića Vama nisu vidljive njih je moguće kroz postavke internetskog preglednika izbrisati ili postaviti automatsko prihvaćanje ili odbijanje kolačića.  Najćešće se pohranjuju informacije koje bi olakšale pristup registriranim korisnicima što rezultira mogućnostima da korisnik bude zapamćen, odnosno da se ne mora svaki put iznova prijavljivati.

POVRAT I REKLAMACIJE

Tvrtka Makar d.o.o. svakom kupcu omogućava pravo reklamacije i povrata koje će naša korisnička služba razmotriti i na temelju opravdanih parametara uvažiti zahtjev klijenta. Ukoliko ste preuzeli robu i primjetili oštećenja koja nisu nastala vašom upotrebom, slobodni ste tražiti zamjenski proizvod ili povrat novca u roku od 10 dana od preuzimanja proizvoda. Zamjena oštećenog artikla ili artikla nezadovoljavajuće kvalitete biti će izvršena na trošak tvrtke Makar d.o.o.

OPĆI UVJETI POSLOVANJA:

Korištenjem internet stranice www.MAKAR.HR zbog kupovine ili prikupljanja informacija o proizvodima koji se na njoj nalaze, potvrđujete kako ste upoznati s ovim Općim uvjetima korištenja te kako ste s istima suglasni. Ukoliko niste suglasni s ovim Uvjetima nemojte koristiti ovu web stranicu u svrhu kupnje proizvoda, pribavljanja informacija o istima ili bilo koju drugu svrhu.

Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na Internet stranici ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka Prodavatelja ili na bilo koji način koji može uzrokovati štetu Prodavatelju ili bilo kojoj trećoj strani.
Korištenjem web stranica korisniku se daje ograničena, neisključiva, neprenosiva i opoziva dozvola za korištenje sadržaja web stranica na način da se iste pregledavaju za osobne svrhe.
Prodavatelj izričito zadržava i ne prenosi na korisnika bilo koja druga prava u odnosu na sadržaj web stranica, te zabranjuje korištenje sadržaja web stranica, osim kako je to određeno ovim Općim uvjetima i kako je to eventualno dozvoljeno uputama na samim web stranicama.
Korisnik osobito nema pravo skidati, umnožavati, mijenjati, uređivati, distribuirati, prikazivati, brisati, slati, prodavati, preprodavati, prilagođavati, mijenjati sadržaj, stvarati izvedenice, uključivati na druge Internet stranice ili medije ili koristiti na bilo koji način osim za osobne svrhe za kućnu uporabu.

Fotografije proizvoda prikazane na www.makar.hr su isključivo ilustrativne prirode, te ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati stvarnom izgledu i sadržaju proizvoda. Obzirom na mogućnost individualnog podešavanja monitora na računalu, razlike u percepciji boje proizvoda od strane ljudskog oka i slične varijable, Prodavatelj ne jamči potpunu sukladnost boja isporučenih proizvoda s bojama kako ih Kupci vide na zaslonu svog monitora.
U slučaju gore navedenog nesklada između proizvoda prikazanog na fotografiji i isporučenog proizvoda ne radi se o nedostatku proizvoda te se samim time ne radi o osnovi za povrat proizvoda.

Prodavatelj se u potpunosti odriče svake odgovornosti koja na bilo koji način može nastati iz ili je na bilo koji način vezana za korištenje Internet stranice, te za bilo kakvu štetu koja može nastati Korisniku ili bilo kojoj trećoj strani u vezi s uporabom ili zlouporabom korištenja sadržaja Internet stranice. Prodavatelj je ovlašten bez prethodne obavijesti, mijenjati sadržaj ovih Općih uvjeta, asortiman proizvoda, druge podatke vezane uz Internet trgovinu kao i sav ostali sadržaj www.makar.hr stranice pod uvjetom javne objave na www.makar.hr Internet stranici, a zbog čega su Korisnici dužni prilikom svake posjete predmetne Internet stranice pregledati sadržaj iste. Suprotno postupanje oslobađa Prodavatelja bilo kakve odgovornosti.